En enkel lekhage

 
Har varit så otroligt svårt att släppa ut råttorna i den nya lägenheten som vi bor i nu, det är öppen planlösning överallt och finns inga dörrar förutom till badrummet. Har länge haft planer på att jag ska göra ett "plank" av plexiglas som jag kan flytta runt överallt och på så sätt kunna släppa ut råttorna på begränsad yta, men pengarna har inte riktigt funnits till det. Så nu har jag gjort en tillfällig, enkelt och billig lösning med hjälp av flyttkartonger. Har tejpat fast dom på vissa ställen och använt stora tunga skålar för att kartongerna  inte ska kunna flyttas runt. Det gick faktiskt riktigt bra och råttorna blev väldigt glada, så nu får dom springa fritt i köket!
 
Så till er som också har problem med att hitta en yta där ni problemfritt kan släppa ut råttorna, köp hem några kartonger som ni kan flytta runt och klippa i hur ni vill! Det är ju tyvärr inte så fint men det funkar bra för råttorna. Min pappa köpte dessa till mig men kan tänka mig att dom kostade mellan 20-50kr styck och jag använder mig av 3 stycken så det är väldigt billigt.

Till skapandet

 
Fick hem ett paket på posten idag som bestod av ett helt gäng ringar, närmare bestämt 60 stycken. Tanken är att använda dom när jag syr hängmattor så jag får lite mer valmöjligheter och inte måste använda öljetter varje gång. En del hängmattor är det svårt att få på öljtter på och då tror jag det kommer bli perfekt med dom här. Tror det gick på ca 160 kronor med frakt och allt.
 
Det blir väldigt mycket uppdatering om vad jag köper till råttorna, är en riktig shopaholic på den fronten. Ska försöka börja uppdatera mer om vardagen här hemma hos långsvansarna.

Stronghold mot skabb

 
Mina små pluttar har tyvärr åka på skabb, inte alls kul. Har varit i kontakt med en veterinär som jag känner personligen som kunde fixa stronghold åt mig, men allt drog ut på tiden och ville inte att råttorna skulle behöva gå runt och klia sig så idag åkte jag till veterinären i alla fall. Besöket gick på 300:- sen medicinen 176:-.
 
Veterinären gav mig dock fel anvisningar angående doseringen. Blev tillsagd att ge mellan 5-14 droppar i nacken på varje djur beroende på vikt och sedan en till behandling efter tre veckor. Bland "råttfolk" sägs det räcka med en droppe i nacken på varje råtta och endast en behandling, så det är vad jag kommer att köra på! Det som är bra nu är att jag har 2 tuber med stronghold kvar ifall jag skulle få ohyra igen någon gång, då slipper jag dyra veterinärbesök.

Zooplus

 
 
Gjorde en beställning på danska zooplus (länk) för några dagar sedan och idag kom paketet. Det bestod av en blå Savic rody iglo till killarna, 2 nya drinky vattenflaska 600ml till buren, en liten borste+skopa som jag tänkte testa att använda till att sopa bort smuts och matrester i buren mellan städningarna, 2 nya matskålar som går att fästa i burgallret, 2 lila "dragspelsrör" som går att dra ut till 75 cm (är ca 20 cm när den är ihopdragen). Alltihop gick på totalt 364 kr.
 
Rören ska jag inte ha i buren utan har tänkt ha dom som aktivering/leksak till råttorna när dom är ute och springer på golvet. Ett rör till killarna och ett till tjejerna, tänkar att jag då förhoppningsvis slipper en massa revirmarkering i dom. Jag strävar alltid efter att ha en så lättstädad bur som möjligt och tror att dehär röret kan bli ganska svårt att göra rent eftersom det är så mycket väck på den där smuts kan gömma sig, därför får råttisarna bara använda det utanför buren.

RSS 2.0